Blog

Ajándék nagymamának

2020.03.10 18:33
Ajándék nagymamának

A nagymamáknak nem a legdrágább, leggiccsesebb ajándék teszik a leginkább, hanem a szeretett unokák kezei által készítettek. A cikkben összeszedett ajándék ötletek segítségével minden nagymamának örömet lehet szerezni.

 

 

Ajándék nagymamának

Szeretné gyermekünk valami saját készítésű, kreatív, de mégsem szokványos ajándékkal meglepni a nagymamáját? Ezek az ötletek biztosan segítenek!

Néhány hétköznapi ajándék, akár nem mindennapi formában. Így már semmi nem szabhat határt gyermekünk kreativitásának, és a nagymama örömének.

Húsvétra

Kedves, tavaszi témájú húsvéti ajándék?

Kedves, saját kézzel rajzolt kép, filcnyuszi tűpárna. Ilyen, és ehhez hasonló ajándékötletek nagymamáknak, nagypapáknak, mellyel az ügyes unoka meglepheti őket?

Már csak egy kis kreativitás, és készülhet is a tökéletes ajándék a nagymamának.

Húsvéti képeslap készítése

Kedves emlék lehet a saját kézzel készített húsvéti képeslap. A húsvéti képeslap lehet egyszerű rajz is, melyet lelkesen készít a kisunoka. De fel is dobhatjuk, különböző kiegészítőkkel. Húsvéti matricákkal, amely lehet egyszerű, bájos húsvéti témájú matrica, vagy éppen csillogó, 3D-és tojás vagy más ábra. A kézzel készített ajándék képeslapot különböző nyomdákkal is lehet dekorálni. Készen kapható húsvéti dekor mintás lapokkal és sablonokkal is dolgozhatunk. Ezekkel a bájos, színes mintájú sablonokkal vidám és kedves képeslapokat készíthet gyermekünk. A képeslapokat öntapadós gumiból készült ábrákkal is díszíthetjük, ezek a dekorációk különlegessé teszik a képeslapot, amely így vidám megjelenésével igazán kedves kis ajándék lesz.

Húsvéti süti sütés

Nincs annál aranyosabb és kedvesebb látvány, mint a sütés-főzés világával ismerkedő kisgyermek. Megfelelő segítséggel igazán ízletes süteményt készíthet a kicsi. Érdemes egyszerű és mutatós süteményt készítenie a kicsinek, hogy minél nagyobb sikerélménye legyen a saját készítésű ajándék készítése során. Például kókuszgolyót, melynek elkészítése nem bonyolult, ráadásul aranyos nyuszit is készíthetünk a golyóból, néhány süteményes dekor elemmel. De az egyszerű és finom muffin sütése is jó ötlet lehet. Mindehhez a kiváló kiegészítő lehet például a nyuszi mintás muffin papír.

Húsvéti könyvjelzők

A kézzel készített ajándék a nagymamának lehet akár egy kreatív könyvjelző is. A kézzel rajzolt, akár körbe hímzett könyvjelzőt szintén díszítheti a kicsi mindenféle matricával, nyomdával.

 

Születésnapra

Kreatív képek: üvegfestés és patchwork kép

Az üvegfestékkel készült alkotás tökéletes ajándék lehet. Léteznek fóliával használható sablonok, ahol a színes üvegfólia festékkel fóliára kell rajzolni. Méghozzá úgy, hogy előre megrajzoljuk a kontúrokat, és a fekete színnel készített keretet kiszínezzük. Ha megszáradt, a fóliáról leszedhető matricává válik munkánk gyümölcse. Így akár kedves, tükörre vagy ablaküvegre ragasztható átlátszó képet kaphat a nagymama. Persze a fóliás üvegmatricát úgy is használhatjuk, hogy pohárra, üvegvázára ragasztjuk az előre elkészített mintát, így aztán tényleg dekoratív és egyedi ajándékot kap a nagymama.

 

Ne feledkezzünk meg a klasszikus vízfestményes vagy színesceruzával rajzolt képről, amely örök emlék marad. A képhez egyedileg készített képkeretet is készíthet gyermekünk. Szülőként akár laminálhatjuk is a kicsik rajzait, így ellenállóbb, kevésbé sérülékeny ajándékot kap a nagymama.

Ha azonban változatosságra vágyunk, akkor a patchwork kép szuper ajándék lehet. A patchwork szett egy sablon és különböző színű és mintájú, a sablonba illeszthető, formára vágandó anyag segítségével segít képet készíteni.

 

Varrás és hímzés

Ha gyermekünk épp tanulja a hímzés vagy a varrás alapjait, akkor ügyességével büszkévé teheti a nagymamát. Például hímzéssel díszített személyes tárgyat készíthet. Egy kis terítőt, zsebkendőt, akár készíthet egy kisebb díszpárnát is. Ha értünk hozzá, akár mi is rajzolhatunk neki hímzésmintát, személyre szabottan, az ügyességéhez, rutinjához mérhetően. Ha elég kreatívak vagyunk, szép mintákat találhatunk ki, amit ő végül belehímez a nagymamának szánt anyagba. A gyerekek világához közelebb álló témák jobban motiválják őket a hímzés elsajátítására, nagyobb öröm és jobb szórakozás lesz az alkotás.

 

A varrás kicsit egyszerűbb művelet, mint a hímzés. Kézzel készített neszesszereket, szütyőket, tűpárnát és díszeket is gyárthatunk ilyen módon. Válasszunk vidám, színes anyagokat, a kicsi pedig élje ki a fantáziáját. Például gyermekünk a nagymama nevét vagy monogramját rávarrhatja más anyagból az így készült tárgyra, emlékre. Varrhat apró tartókat, fésűnek, csatnak, kisebb ékszereknek, de akár másfajta tároló is készülhet. De filcből készült figurákat, vagy épp plüssállatot is tud varrni a kicsi, amellyel aztán meglepheti szeretteit. A plüsskészítő kreatív szett, és a filcfigura készítő szett például ismét kompletten összeválogatott, és a gyermekek kezét vezető, részletes utasítással és segédlettel ellátott kreatív szettek, melyek segítségével könnyen tud igazán szép tárgyat készíteni a kisgyerek, és az utasítások követésével, a sablonok használatával megtanulja a varrás alapjait.

 

Ékszerek: gyöngyfűzés

Kifogyhatatlan ajándékötletek nagymamának: vegyünk egy gyöngyfűző szettet, és éljünk a végtelen lehetőségekkel. Hiszen bármilyen ékszert, bármilyen stílusban és színben el lehet így készíteni, az ajándék pedig nem csak szép emlék lesz, de hordani is tudja a nagymama. A gyöngyfűzés kiváló lehetőség a kicsi fantáziájának kibontakozására, a különböző színek, különböző méretű és formájú gyöngyök rengeteg lehetőséget tartogatnak. Általában damilt szoktunk használni a gyöngyfűzéshez, mely akár bonyolultabb dolog is lehet a sorban egymásra fűzött gyöngyöcskéknél. Különböző egyszerű és komplex mintákat is lehet fűzni velük. Virágos karkötőt, vagy épp vastagabb ékszert, melyben a gyöngyök színén keresztül bontakozik ki a minta. Nyaklánc, karkötő, fülbevaló, de akár könyvjelző vagy más, dekoratív tárgy készülhet a nagymamának gyöngyből.

A hagyományos gyöngyfűzés mellett azonban más kreatív ékszerkészítő lehetőségek is vannak. Például színes gél és sablonok használatával működő ékszerkészítő gélszettet is használhatunk erre a célra. Ezzel a szettel gyermekünk maga tervezheti meg az ékszereket, bár ehhez sablonok is rendelkezésre állnak. A szett különböző színű géleket tartalmaz, amelyeket a sablonok segítségével kombinálhatunk. Végül a gél megszáradásával, megkötésével éri el az ékszer végleges formáját.

 

Karácsonyra

Kézzel készített ajándék nagymamának, karácsonyra?

A rengeteg lehetőség között találhatunk olyan kreatív alkotási módot, ahol karácsonyi témájú ajándékot készítünk. Persze az ékszer, a képeslap, a saját készítésű kép és képkeret mind-mind kiváló ajándék lehet karácsonykor is. Hiszen ezeket a tárgyakat karácsonyi témában, angyalkákkal, karácsonyfával kombinálva is el lehet készíteni.

Azonban jó, ha van még néhány ötlet a tarsolyunkban.

 

Képkeret

Ha karácsonyi ajándékötletet keresünk, nagyon jó ötlet lehet a saját készítésű képkeret. Persze akkor lesz a legmeghittebb az ajándék, ha közös, családi képet is teszünk bele. A kicsik készíthetnek akár papírból is képkeretet, a különböző matricák, dekorelemek, glitterek segíthetnek feldíszíteni azt. Kagylókkal, kisebb kövekkel, szárított virággal és termésekkel, préselt falevelekkel is díszítheti a természetes hatású képkeretet a kreatív unokat. Ha kifejezetten karácsonyi mintát szeretne, akkor fahéjrúd, egy kis ágacska, aranyszínűre fújt kisebb fenyőtoboz, és más, ehhez hasonló kiegészítő segíthet ebben. De akár készen vásárolható alapanyagból is készülhet képkeret.  Ilyen például a karácsonyi festhető fa képkeret, amely fenyőfa, vagy épp csengő, vagy más, karácsonyra emlékeztető formában. Ezt a szép képkeretet elég csak kifesteni saját ízlésünk szerint, esetleg dekorálni, és kész is a karácsonyi ajándék.

 

Karácsonyfadísz

A karácsonyfadísz azért kedves ajándék, mert minden évben, mikor a megajándékozott díszíti a fát, előkerülnek az unokák saját keze által készített kis díszek, szép emlékeket hozva magukkal. Talán ezektől az emlékektől, az ügyes és szorgalmas kis gyerekkezek nyomaitól lesznek ezek a karácsonyfadíszek szebbek és értékesebbek minden drága üveggömbnél. Éppen ezért érdemes bíztatni gyermekeinket, hogy ilyen ajándékot készítsenek, minél több családtagnak. Hiszen ezek a díszek személyes tárgyak, melyek bensőségesebbé teszik az ünnepet. A családot szimbolizálják.

A karácsonyfadísz készítéséhez rengeteg változatos lehetőség áll rendelkezésünkre. Varrni is lehet, például filc karácsonyfadíszt, vagy épp fából készült formát festhet ki, persze karácsonyfadíszt gipszből is lehet önteni, melyet majd ki lehet festeni. Érdekes és kreatív karácsonyfadísz készülhet vasalható gyöngykészletből.