Fidget Spinner

Fidget Spinner a stresszoldó ügyességi játék

 Segít a kézügyesség és a koncentrációs készség fejlesztésében. A kis ujjpörgettyű elfér a zsebben is, így akárhol előveheted, hogy elüsd a várakozással töltött időt.

Sorrend:

Fidget spinner

 

A Fidget spinnerről már sokat hallottunk, hiszen üstökösként csapott be a gyerekjátékok, világába. Azonban kevesen tudják, hogy valójában mire fejlesztették ki az ötletes kütyüt.

A Fidget spinnert egy mérnöknő fejlesztette ki abból a célból, hogy segítsen a stressz levezetésében, a koncentráció fejlesztésében, a fókuszálásban az elevenebb gyerekeknek, a figyelemzavaros kicsiknek. Persze azóta bebizonyosodott, hogy ez az eszköz minden gyermeknek és felnőttnek jót tesz. Egyszerű ügyességi játék, melynek pörgetéséhez egy idő után elég az egyik kezünk, hiszen minél rutinosabbak vagyunk, annál ügyesebben és gyorsabban pörgetjük. Fidget spinner rendelés során érdemes figyelembe vennünk a minőséget, hiszen a csapágyon múlik, hogy mennyire egyszerű és hatásos az eszköz pörgetése.

A Fidget spinner használata

A mintadarab, és az elterjedt tipikus Fidget spinner háromágú, általában műanyag vagy fém, csapágyas görgőkkel. Persze már léteznek öt, hat vagy több ágú Fidget spinnerek, különleges díszítéssel, mintával, LED fénnyel. Középen két ujjal megtartva kell megpörgetnünk.

Amikor a Fidget spinner forog, akkor valójában a játék közepén, rejtve elhelyezett, kapszulával lezárva található csapágy pörög. Minél jobb minőségű csapágy van a Fidget spinnerben, annál hosszabb ideig pörög. Ez az ötletes ügyességi játék tehát nem működik túl bonyolultan.

Mitől hatásos?

A Fidget spinnerrel nagyon sokféle trükköt gyakorolhatunk be. Dobálhatjuk, egyensúlyozhatunk vele, egyszerre többet is pörgethetünk. És hogy ez miért jó? Egyrészt, mert miközben valamire fókuszálunk, általában piszkálni szoktunk tárgyakat, egyesek a tollukat rágják, mások rajzolgatnak, a lényeg, hogy plusz mozgástevékenységet végeznek. Azonban, ha ezt koncentráltan tesszük, akkor megoszlik a figyelmünk. A Fidget spinner elég egyszerű játék ahhoz, hogy ne két összetett dologra kelljen fókuszálnunk, de a plusz tevékenység mégis igényel egy kis figyelmet, pont annyit, hogy megtanuljunk egyszerre több helyre koncentráltan figyelni.

A plusz mozgás eredeti funkciója a feszültség levezetése, és a Fidget spinner ebben is segítségünkre van.

Ráadásul a szórakoztató ujjmozgással, pörgetéssel, trükkökkel fejlesztjük a finommotoros mozgást, a kézügyességet. Így a Fidget spinner ügyességi játék a gyerekek számára a leghasznosabb.