Karácsonyi kreatív szettek

Sorrend:

Karácsonyi kreatív szettek

 

A karácsonyi díszek akkor az igaziak, ha legalább egy részük, vagy akár minden dekoráció saját kezünk munkája. Hiszen így sokkal személyesebb tárgyakkal, díszekkel ünnepelhetjük a karácsonyt.

Ennél már csak az a jobb, ha a karácsonyi dekoráció elkészítésében gyermekeink is segítenek és kreatív játékként élik meg. Hiszen így minden egyes kis díszecske meghitt emlékké válik, melyet évekkel később egyre nagyobb becsben tartunk majd, mintegy családi relikviaként tekintünk majd rájuk, a kellemes emlékek őrzőire.

Hiszen ez a közös tevékenység sok vidám pillanattal, kedves emlékkel ajándékoz meg majd minket, és gyermekeinket is.

Egyáltalán nem kell félnünk attól, hogy a kreatív karácsonyi díszek gyerekekkel közösen készüljenek. Ha attól tartunk, hogy nehezükre esik a dekoráció készítése, esetleg túl nagy lesz a rendetlenség, akkor a legjobb, ha kész, erre a célra kialakított kézműves szettet vásárolunk. Így biztosan nem csalódunk.

Például vásárolhatunk filc karácsonyfadísz vagy filc bábu készítő szettet. Ezek a szettek mindent tartalmaznak, amely egy mutatós és színes karácsonyfadísz elkészítéséhez szükséges lehet. A varrástól sem kell félnünk, hiszen ragasztóval oldható meg ezeknek a kreatív karácsonyi díszeknek a kivitelezése. Választhatunk mézeskalácsfigura formát, vagy épp csillagot, karácsonyfát.

Önthetünk karácsonyi gyertyát. Nem kell hozzá más, csak egy erre alkalmas készlet, mely üvegcse mellett zselét és kanócot, valamint színes homokot és egyéb apró díszeket tartalmaz. A homokkal mintát is készíthetnek az ügyesebb gyerekek. Karácsonyi csomagolópapírból kivágott apró csillagokkal, csillámporral tehetjük ünnepibbé a gyertya megjelenését.

Hasonlóan kreatív karácsonyi dekoráció készítésére alkalmas a vasalható gyöngykészlet. Egyszerűen a kis gyöngyökből egy mintát kell kirakni, melyet végül vasalással olvasztva ragasztunk egybe. Így egy kis lapocska keletkezik, az általunk kirakott mintával. Karácsonyfa, csillag, hópehely, a bátrabbak összetettebb ábrákkal is próbálkozhatnak. Érdemes egy kis akasztót is szerkeszteni a díszre, hogy bárhova felakaszthassuk. Persze ezekből a kedves kis tárgyakból ajándék is lehet.

A hűtőmágnes készítő szett is ötletes megoldás. Különböző színek, sőt, csillámporos festék is segít abban, hogy igazán egyedi karácsonyi hűtőmágnest készíthessünk.