Képkarcolás

Sorrend:

Képkarcoló készlet

Okos játékok és kreativitás

Amikor ajándékot választunk gyermekünknek, szórakoztató, mégis kreatív játékkal szeretnénk meglepni. Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő ajándékot, gyerekünk érdeklődési körét is figyelembe kell vennünk. De sokszor például azért keresnek különböző alkotásra serkentő játékot a szülők, hogy szórakoztató formában sikerüljön megismertetni őket ezekkel a tevékenységekkel. Egy szórakoztató, és látványos eredményt produkáló kreatív játékkal növelhetjük gyermekünk magabiztosságát, ráadásul a kézügyességét is fejleszthetjük.

Ezek a kreatív tevékenységre, alkotásra ösztönző játékok azonban sokkal hasznosabbak, mint gondolnánk. Hiszen nem csak gyermekünk ügyessége fejlődik, de nyitottabb lesz az alkotás és a művészetek irányába is.

 

Mi az a képkarcoló és hogyan működik?

Ezek a karckészletek kisiskolás kortól ajánlottak. Próbalapot és karctűt is kapunk a készlethez. Maga a munka egy fekete festékréteggel bevont színes lap, melyhez egy minta is tartozik, ebbe a festékrétegbe mi karcoljuk bele az ábrát, a minta alapján.

A vonalakat ugyanis mélyebben és lágyabban, akár satírozva is ejthetjük a karclapra. Ezt a próbakarcolás során gyakoroljuk be, hiszen ez az a pont, ahol saját kézügyességünk, kreativitásunk érvényesül, és ahol egyedivé tehetjük a munkát, annak ellenére, hogy egy minta segít vezetni a kezünket.

A fekete réteg alatt tehát a kép mintájához, hangulatához igazodó, megfelelő színű réteg található, ez lehet arany, ezüst vagy bármilyen szín, foszforeszkáló, esetleg gyöngyház minta is. A lekapart festéket töröljük le időnként a képről. Ennek a készletnek az a legnagyobb előnye, hogy a kész karc mindig izgalmas látványt nyújt, művészi hatású megjelenése dekoratív eleme lehet a gyerekszobának.

 

Milyen minták közül választhatunk?

A képkarcoló szettek mintakínálata széles palettán mozog. Mivel a kész munkát akár ajándékba is adhatjuk, vagy dekorációs célra használhatjuk, ezért változatos témák és stílusok léteznek, hogy mindenki megtalálja azt, amit keres.

Választhatunk szezonális mintákat, melyekkel az adventi és karácsonyi, valamint húsvéti, vagy épp egyszerűen az adott évszak hangulatához illő minták készíthetőek el. Így aztán gyermekünkkel közösen készíthetjük el otthonunk ünnepi dekorációját.

Persze léteznek tájképek, állatok vagy virágok, de épületek és járművek is.