Tudástár

Fidget Spinner

2017.06.04 22:02
Fidget Spinner

Mindenki találkozott már a Fidget Spinnerrel.

De tudod, hogy valójában honnan jött és mire jó?

Fidget Spinner megvásárolható webáruházunkban!

A fidget spinner egy háromágú műanyag csapágyas görgőkkel. Nagyon sokféle változatban kapható. Egyszínűek, mintásak, fémszínűek, ledesek, átlátszóak, de nemzetközi piacokon a fellelhető variációk száma akár több száz is lehet. Fanatikusok számára akár a gyűjtése is érdekes lehet.

Eredete: A feltalálója állítólag egy Catherine Hettinger nevű ma már idős floridai hölgy, aki még 1993-ban szabadalmaztatott egy ujjbegyen pörgethető, műanyag játékot, és próbálkozott vele a játékgyártóknál, de nem ért el vele kiemelkedő sikereket, végül feladta. A szabadalom egyébként már lejárt, és az ő eredeti találmánya egyébként is sok mindenben eltér a mai fidget spinnertől, ezért vitatják, hogy vajon az ő játéka inspirálta-e a most világhírűvé vált ujjpörgettyű kitalálóját.

 

Mit lehet vele csinálni?

Az ember a két ujja közé fogja, megpörgeti, ezután lehet vele trükközni, egy ujjon egyensúlyozni, egyik ujjról a másikra átdobni, vagy csak simán pörgetni és nézni, milyen klasszul  forog :)

Állítólag a spinner pörgetése a hiperaktív és autizmusgyanús gyerekeknek segít a koncentrálásban, csökkenti a stresszt, de szerintünk az is elég, ha egyszerűen jó játék, nem?

 

5 alaptrükk kezdőknek:

 

További YouTube videók: link

Forrás: Wikipédia