Blog

2022.04.27 09:41
A papír

Minden nap használjuk, ám ennek ellenére, keveset tudunk az előállításáról és arról, mire használhatnánk még a megszokott, alap dolgokon kívül a fehér, vagy a színes papírt.

A mágikus kontúros metálfilc

A kontúrral rendelkező metálfilc az idei év nagy újdonsága és talán a legújabb slágere is. Igazán látványos, izgalmas dolgokat készíthetünk, kedvünkre kreatívkodhatunk vele. Segítségével könnyedén, egyszerűen és gyorsan mutatósabbá tehetünk rengeteg mindent. A vele való alkotás olyan, mintha a felirat, vagy rajz rögtön kontúrozva is lenne, így nem kell külön körberajzolni, hogy keretezzük, hangsúlyosabbá, figyelemfelkeltőbbé tegyük az alkotást. Különleges, effektszerű, graffiti hatás érhető el vele, egy mozdulattal. Színei gyönyörűek és változatosan felhasználhatóak.

Minőségi időtöltés, rajzkészlettel!

Alkoss! Csak nyerhetsz vele, mert egy igazi, minőségi időtöltés. Rajzolni, alkotni mindig öröm. Csupa jót hozhat ki az emberből már maga az alkotó folyamat is, hát még az elkészült festmény vagy rajz, amiben lehet gyönyörködni. Nem véletlenül használják a művészetet évek óta terápiás célra is! Számos jótékony hatása van. Ide sorolhatjuk az erőteljes önkifejezés képességét, nagyszerű stressz levezető, nő a kreativitás, de javítja a memóriát, a koncentráció képességet, kitartást, fejleszti a kézügyességet, a motorikus mozgást, a koordinációt és más készségeket is.

Így kösd le a gyerekeket a téli szünetben!

A karácsony és a téli szünet kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekekkel közösen alkossunk, kreatívkodjunk valamit. Remek együtt töltött időtöltés és még remekebb szórakozás, ami ráadásul fejleszti a gyermek kézügyességét, képzeletét is.

 

Varázsolj az otthonod ablakába egy mesés világot!

Az ünnepi készülődés és a hamarosan érkező karácsony egyik legizgalmasabb és legjobb velejárója a lakás dekorációja. Díszíteni, ünnepivé varázsolni az otthonod szuper dolog. Mesés díszeket lehet készíteni, akár saját kezűleg is, melyben benne van a saját kreativitásod, ötleteid, az időd, munkád és a lelked is. Egyik ilyen tökéletes helyszín a dekorálásra az ablak, melyet kintről és bentről is egyaránt meg lehet csodálni. Varázsolj mágikus karácsonyi hangulatot és gyönyörű, mesés világot üvegfesték segítségével!

 

Az akvarellfestés szépsége

Minden embernek van legalább egy találkozása az akverell technikával, csak nem tudja, hogy pont azt műveli. Ha máskor nem is, de iskolában a gyerekek rajzórán akvarellel alkotják a kis festményeiket. Így már bizonyára neked is beugrott, hogy az akvarell nem más, mint a vízfesték és az azzal történő festés.

Az akvarell egy francia szóból származik, az aquarelle szóból. Vízben oldódó, áttetsző lazúrfestékkel, nagyszemcsés, úgynevezett akvarellpapírra való festés tulajdonképpen.

A technikája könnyű. Ezt a fajta festéket nagyon hígan viszik fel, a már előre benedvesített papírra, vagy bő vízzel festenek. Előre megrajzolt kontúrokat töltenek ki vele, de szabadon is lehet vele alkotni.

Ezért legyen a csemetének saját ovis táskája!

Bár már javában benne járunk az őszbe, az óvoda is elkezdődött számos kisgyermeknek, nem biztos, hogy zökkenőmentesek a mindennapok.

A reggeli rohanások miatt, az olyan, olykor otthon maradó apróságok, mint a váltócipő, a váltóruha, a kis kedvenc, a cumi, az uzsonna, az itókával a kulacs, sok fejtörést, bosszúságot okozhat és alaposan megnehezíthetik a napokat. Nem beszélve a nyűgösebben induló reggelekről, mikor a gyerkőc legszívesebben otthon maradna, a meleg, puha ágyikójában. Ilyenkor jó, ha kéznél van egy kis apróság, amivel vidámabban indul a nap és szívesebben útnak indul a csemete is az oviba. Ilyen lehet például egy saját, ovis hátizsák is, ami csak a kisgyermeké.

 

Póló dekorálás textilfilc segítségével!

Legyen teljesen új ruhatárad egy minimális felújítással

Bizonyára unod már a meglévő ruhatáradat. Mindig ugyan azokat a felsőket viseled, nap, mint nap.  Viszont nem szeretnél mindig új ruhákba beruházni ahhoz, hogy egy kis újdonságot, izgalmat csempéssz a gardróbodba. Ha így áll a helyzet, akkor itt az ideje egy kis kreatívkodásnak és újrahasznosításnak! A pólóidat, felsőidet egy kis rafinéria, némi kézügyesség és textilfilcek, matricák, csillám, varrás segítségével felújíthatod. Rá se fogsz ismerni a régi felsőidre, de mások sem.

Vedd magad körül kedvenc kutyafajtáddal dekorált termékekkel

A kutya az ember legjobb, leghűségesebb barátja ősidők óta. Vele van jóban, rosszban is. A kutyák háziasítását általában 10 000–100 000 évvel ezelőttre teszik a tudósok. Azóta töretlenül hűséges hozzánk. A kutya nem csak egy megszelídített házi kedvenc, hanem sokak számára társ, családtag is. Még a tudományos nevében is megkapta a familiaris, azaz a családhoz tartozó jelzőt.

2021.09.01 10:17
Pusheen cica története

Pusheen cat, azaz magyarul cica, a maga nemes egyszerűségével, kedves, jellegzetes körvonalaival jött, látott és győzött. Sokak szívét ejtette rabul. Így nem meglepő, hogy számos tárgyról köszön vissza, a népszerűségét tovább növelve. Na, de honnan jött ez a kedves kis figura és mit tudhatunk róla?

 

Meglepetés doboz, azaz explosion box

Az ajándékozás nem egy egyszerű dolog. Már eleve azt nem könnyű kitalálni, minek örülne a megajándékozni kívánt fél. És akkor még nem is beszéltünk az ajándék csomagolásáról, az milyen legyen. Egy tökéletes, ízlésesen csomagolt meglepetés sokat adhat az ajándékhoz. Teljesen más érzés úgy kapni valamit, hogy nem csak egyszerűen a kezünkbe adják, nem egy sima zacskóba van téve vagy még abba sem, hanem szépen be van csomagolva. A meglepetés ereje, a bontogatás öröme is megmarad, míg ki nem bontjuk.

Mire lesz szüksége egy elsősnek az iskolakezdéshez?

Egy szempillantás alatt eltelik a nyár. Olyan gyorsan vége lesz, hogy észre sem vesszük. Épp ezért érdemes jó előre gondoskodni az iskolai dolgokról, ha nem szeretnénk a nagy tumultusban tülekedni érte, kifutni az időből vagy egyesével összevadászni az egészet. A legtöbb iskolában már év végén kiadják a szükséges tanszerek listáját, segítségképpen. Viszont sok esetben semmi fogódzkodót nem kapnak a szülők a tanszereket illetően, mik azok a dolgok, amiket feltétlenül be kell szerezniük, mert kelleni fognak az tanévben. Nekik szeretnénk egy kis segítséget nyújtani listánkkal. Természetesen a lista nem teljes körű és régiónként, iskolánként is eltérhet, így főként az alap dolgok kerülnek felírásra.

2021.07.26 09:53
Focimánia a köbön!

A legtöbb pasi, de még az egészen apró kisfiúk is megvesznek a fociért és a focis termékekért. Legyen szó focimezről, stoplis cipőről, focis tolltartóról vagy focis iskolatáskáról, az mindegy, csak kedvenc csapatuk, focistájuk színeit, mintáját viselje a termék, az a lényeg. Lehet találgatni, miért az egyik legfontosabb, legnézettebb, illetve a világ legnépszerűbb sportja a futball, de felesleges.

 

2021.07.01 15:24
NASA termékek

A NASA-t bizonyára nem kell bemutatni senkinek sem. National Aeronautics and Space Administration rövidítése, magyarul Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, azaz a hivatalos űrközpont neve a NASA. Az Amerikai Egyesült Államok kormányzati ügynöksége tulajdonképpen. Az ország civil repüléstani, űrkutatás és űrrepülési szervezete, amit még 1958-ban hoztak létre. Eredeti célja az ország nem katonai űrkutatásának irányítása, a világűr és az űreszközök békés felhasználásának ösztönzése. Rengeteg ikonikus pillanatot köszönhetünk neki, mint a Holdra szállás vagy megannyi űrkutatás. Számos film, könyv készült a NASA munkájáról.

 

Készíts zsugorfóliából szépséges ékszereket!

Egy teljesen új, izgalmas kézműves technika indult útjára nem is oly rég és rögtön nagy népszerűségre kezdett szert tenni. A zsugorfóliából, zsugorkából készített dolgok hő, sütés hatására az eredeti méretük 40%-ára zsugorodnak vissza és megkeményednek. A kézműves technika ezen az alapanyagon és a zsugorodásán alapul.

2021.06.03 12:07
Kréta, kréta…

Ha a kréta jön szóba, az ember rögtön a megszokott és ismerős zsírkrétára gondol, melyhez sok szép gyermekkori emlék fűzi. De krétákból is számos fajta létezik. Van a megszokott zsírkrétán túl, folyékony kréta különböző táblákhoz, aszfaltkréta és a kreatív hobbykat, művészeteket kedvelőknek olajkréta, pasztellkréta és olajpasztell is. Kréta ugyan mindegyik, de más alapanyagokból készülnek és más a felhasználási területük, működésük is. Egy a közös bennük, mindegyikkel jó alkotni!

Érdekel benneteket egy körutazás a kréták világába? Bemutatjuk, melyik, mire való, kinek érdemes használni.

Scrapbook készítés egy nagyszerű „énkifejező” módszer

Az emlékőrzés nem egy könnyű dolog. Persze a szívünkben élnek az el nem feledett események és személyek, de jó, ha van valami kézzelfogható dolog is, amit újra és újra elővehetünk, megnézhetünk. Talán pont ezért gyűjtjük a mozijegyeket, egy fontosabb esemény belépőit, az újságkivágásokat, fontosabb mérföldköveink megőrzésére. De nem mindegy, hogyan tároljuk őket.

 

A scrapbook pont erre lett kitalálva nagyszerű lehetőségként. Nem egy egyszerű, a szekrény tetején porosodó dobozban látjuk viszont emléktárgyainkat, hanem izgalmas, színes, ízléses módon.

A számfestés egy felejthetetlen élmény!

A festés maradandó élményt biztosít és remek időtöltés is egyaránt. Ráadásul nincs korhoz kötve, bármilyen korosztály számára jó szórakozás lehet. Remekül kikapcsolja az embert, levezetheti vele a napi feszültségét és képzelőerejét, figyelmét is erősíti vele. Viszont nem kis kézügyesség, fantázia kell hozzá.

Minőségi Colorino Kids írószerek és termékek

Egy jó kis időtöltéshez, például festéshez vagy rajzoláshoz, az általa nyújtott felemelő élményhez, megfelelő minőségű írószerek kellenek. Ez az egyik legfontosabb dolog. Ráadásul rossz minőségű ceruzákkal aligha lehet jó rajzot készíteni, nem beszélve arról, hogy az állandó hegykitörés, hegyezés, a nem megfelelő fedés, a fakó szín, a karcoló íróeszközök nem kicsit rontanak az élményen és a rajz sem lesz olyan mutatós, mint egy kitűnő színesceruza-készlettel.

Grogu és The Mandalorian világa

A The Mandalorian, magyarul A mandalori a népszerű Csillagok háborúja filmsorozat világát továbbvivő tévésorozat. Az amerikai sorozat 2019-től fut a Disney+ csatornán.

Amit a Mandalorian sorozatról tudni lehet

Készítője az a Jon Favreau, aki Az oroszlánkirályt, Daredevil – A fenegyerek című filmet, A Vasember 1-2-t, A dzsungel könyvét is rendezte, ezen kívül rengeteg film producere és színészként is jeleskedik...

TikTok és annak a hatása a fiatalok ízlésére

A TikTok egyre nagyobb intenzitással növekvő közösségi hálózatszolgáltatás, melyet megkerülni, figyelmen kívül hagyni már egyszerűen lehetetlen. Főként a fiatal generációt (18-24 év közöttieket vagy annál fiatalabbakat) szólítja meg, de egyre több az idősebb felhasználó, és a cégek is megtalálták, mint nagyszerű reklámforrást. Kötetlen, vidám, szórakoztató, zenés, olykor bosszantó, őrült platform, ahol rövid kis videók segítségével kommunikálnak az emberek. De több, mint egy egyszerű videómegosztó oldal!

Slime a tavalyi év sztárja lett!

Slime észrevétlenül lett a legkisebbek és nagyobbak kedvenc játéka is egyszerre. Népszerűségének titka a vicces mivolta, a jól kihasználhatósága és a könnyű elkészíthetősége. Trutyis ragacs, mely mindenkit foglalkoztat az elkészítésétől a vele való játékig, felnőttet, gyereket egyaránt.

A Minecraft mindenki szívét meghódítja

A Minecraft egy PC játék, ami tulajdonképpen egy virtuális LEGO féle, némi extrával. A játéknak nincs konkrét célja, kitűzött menete, megadja a kellő szabadságot a játékosoknak, hogy maguk választhassák meg, mit kezdenek a világba bekerülve.

2021.01.26 14:37
Harry Potter mánia

Alig akad olyan ember, aki még sosem hallott Harry Potterről. Egész egyszerűen megkerülhetetlen, mint a könyvsorozat, mint a belőle készült filmsorozat és a fantasztikus varázsvilág. J. K. Rowling könyvsorozata és a filmek is, mondhatni ikonikusak. Több millió gyermek nőtt fel rajtuk. A nagy rajongás és a könyv hatására rengetegen kezdtek el rendszeresen olvasni. Erre aligha számított az írónő, mikor nap, mint nap kilincselt a kiadóknál és sorra utasították el. Pedig mekkora kasszasiker lett belőle. Most biztos fogják a fejük. Az írónőt az egyik leggazdagabb és legismertebb emberré tette a kis varázsló története.

A kötelező maszkhordás is lehet élvezetesebb

A maszk kötelező tételével mindennap ruhatárunk alapdarabja lett.  Ez alól a kisgyermekek sem mentesülnek.

Ha már kötelező, hozzuk ki belőle a legjobbat. Ki mondja, hogy nem tehetjük élvezetesebbé, vidámabbá, vonzóbbá a kicsik számára, hogy kevésbé legyen kellemetlen?

 

Fantazer gyertyakészítő készlet

Mivel és hogyan dekoráljuk ki otthonunkat? Ne legyen túl bonyolult, de használhassuk kreativitásunkat, és az eredmény legyen egyedi. A megoldás: gyertyakészítés!

 

A gyertyakészítésben az a legjobb, hogy nem feltétlenül jár sok hozzávalóval és bonyolult eljárással. Egyszerű, gyors, kreatív és látványos. És közös programként sem utolsó, hiszen pont egyszerűsége miatt érdemes bevonni a gyerekeket is. Lakásdekoráció, hangulatfény, ajándék. A gyertyaöntés jó!

Barátság karkötő készítés, gyöngyfűzés

Nehéz eldönteni, mit szeretünk jobban a gyöngyfűzésben, az ékszereket, vagy az alkotás pótolhatatlan izgalmát és az azzal járó elégedettség érzését. Valahogy így lehetnek ezzel gyermekeink is, ha pedig még nem, akkor nekünk kell megmutatnunk nekik az alkotás ízét, melyre rákapva kibontakozhat kreativitásuk. De mit készíthetünk gyöngyből, és hogyan lesz egy ékszer igazán szép?

Karácsonyi ajándékok, kreatív alkotások gyerekekkel

Mi mással tölthetnénk el az adventet, mint együtt töltött idővel és közös alkotással? Díszítsük fel otthonunkat karácsonyra! Ötletek kellenek? Íme néhány!

2020.11.12 06:28
Bullet journal

Ki ne vágyna egy határidőnaplóra, amely kreatív, átgondolt, mégsem korlátoz? Nem véletlenül olyan népszerű a bullet journal. Mi a titka? Az, hogy teljesen testre szabható!

Kreatív alkotások papírral

Rengeteg izgalmas dolgot lehet papírból készíteni. Origamizással, vágással, tűzéssel, ragasztással. Mintás lapokból, csillámló kartonokból. Nézzük, mit is kezdhetünk ennyi papírból, őszi vagy Halloween témában!

2020.10.24 05:00
Kreatív ötletek őszre

Őszi dekorációt szeretnénk, vagy egy jó programot a gyerkőccel? Ha már unjuk az egyszerű ceruzarajzokat, lépjünk szintet az alkotásban, eszköz terén is! Lássuk!

2020.09.17 07:01
A gyerekek motiválása

A gyerekneveléshez sokkal több kreativitás kell, mint azt gondolnánk. Előfordul, hogy végül egy játékos ötlettel, vagy épp okosan kidolgozott, következetes stratégiával érünk végül célt. Így evickélünk át szépen lassan a nehezebb szakaszokon, és egy idő után rádöbbenünk, a gyerekek mellett a kommunikáció kiváló stratégái, mondhatni művészei lettünk.

Szappankészítés otthon gyerekekkel

A szappankészítés zseniális program, például gyerekekkel közös kreatív játékként is gondolhatunk rá. Ez a bejegyzés megmutatja, hogyan lehet a legegyszerűbb módon szappant készíteni, úgy, hogy biztonságos legyen, és kevés macerával járjon.

2020.08.21 07:19
Rend az íróasztalon

Hogyan tartsunk rendet az íróasztalon? A rendezett munkaállomás ugyanolyan fontos egy iskolás esetében, mint az irodában. A megfelelő koncentrációhoz meg kell teremteni a megfelelő körülményeket. Vajon hogyan érdemes hozzákezdeni? Lássuk!

2020.08.14 16:28
Felkészülés az iskolára

A közelgő szeptember leggyakoribb kérdései: Milyen felszerelésre lesz szükség az iskolában? Mire figyeljünk egy-egy eszköz kiválasztásakor? Hogyan készítsünk fel lelkileg egy első osztályost a rá váró változásokra? Egyáltalán, hogyan szervezzük meg az iskolakezdést, milyen bevásárlólistát írjunk? A bejegyzésből minden kiderül.

2020.07.23 10:32
Viszkok Fruzsi diáknaptára

Viszkok Fruzsi ismét egy ötletes naptárat tervezett. A hagyományos naptárokon túllépve testreszabható, és sokoldalúan kihasználható diáknaptár megkönnyíti az életünk tudatos tervezését. Nézzük meg, hogyan.

Határidőnapló vezetési ötletek diákoknak, tanároknak

A határidőnapló segíthet hatékonyan megtervezni az életünket. Ha megfelelően használjuk. Hogyan alkalmazza egy tanár vagy egy diák úgy, hogy éljen az eszköz nyújtotta lehetőségekkel? Egyszóval, hogyan növelheti egy látszólag egyszerű naptár a hatékonyságunkat? Hogyan teheti átláthatóvá és szervezhetővé a mindennapokat? Csak néhány trükk kell hozzá, és egy kis tudatosság, és máris sokkal könnyebb lesz az életünk!

2020.06.25 08:15
Kreatív ötletek nyárra

A szabadtéri játékok mellett a hasznos és szórakoztató kézműves tevékenységek is remek időtöltésnek számítanak a nyári szünetben. Ehhez hoztunk pár ötletet. Hiszen a hosszú nyári szünet alatt nem csak a kerti játékokra és a fürdésre van alkalom, vannak csendesebb napok is, melyeket jobb nem a tévé előtt eltölteni. A kézműveskedés nem csak a kézügyességet és a kreativitást fejleszti, hanem nagyszerű szórakozás is. Mit csináljunk nyáron? Nézzük!

Mi alapján válasszunk tolltartót?

A kisiskolás gyerekek szüleinek olykor fejtörést okoz a tolltartó kiválasztása. Melyik lehet a legpraktikusabb? Hogyan érjük el, hogy a használata kényelmes legyen, a kicsi pedig rendet tudjon benne tartani? Íme egy áttekintés a tolltartók fajtáiról, jellemzőiről, hogy könnyebb legyen eldönteni, melyik illik a gyerekünkhöz leginkább.

Napi rutin kialakítása gyerekekkel hosszabb otthonlét esetén

Hogyan alakítsuk ki a napi ritmust, ha hosszú ideig otthon tartózkodunk gyerekeinkkel? Először nagy kihívásnak tűnik, de könnyen megoldható, minden csak szervezés és tudatosság kérdése.

Akril festék használata gyerekeknek

Az akrilfesték nagyon jó alapanyaga a művészi alkotásoknak. Könnyű kezelhetősége révén azonban arra is alkalmas, hogy már gyermekkorban meg lehessen ismerkedni vele. Tudjunk meg mindent az akrilról, és arról, hogyan érdemes bemutatni a kicsiknek!

2020.04.13 23:16
Milyen a jó iskolatáska?

A tökéletes iskolatáska keresésekor könnyű elveszni a kínálatban. Mi az, ami tényleg számít? Ez a cikk segíthet a jó döntésben.

Iskolatáska mosása, tisztítása

Hogyan mossunk iskolatáskát? Gépben, kézzel? Nehéz tökéletesen karbantartani egy ilyen gyakran használt tárgyat. Mi a titka? Járjunk utána!

Digitális oktatás, azaz otthon tanul a gyermek

Hogyan segítsünk a gyermeknek az otthoni tanulásban? Hogyan tudunk közben home office-ban dolgozni?

 

2020.03.10 18:33
Ajándék nagymamának

A nagymamáknak nem a legdrágább, leggiccsesebb ajándék teszik a leginkább, hanem a szeretett unokák kezei által készítettek. A cikkben összeszedett ajándék ötletek segítségével minden nagymamának örömet lehet szerezni.

2020.03.03 17:52
Húsvéti kreatív ötletek

A legszebb ajándék az, amelyet saját magunk készítünk. Az alábbi húsvéti kreatív ötletek segítségével gyerkőcünk kézzel készítheti el a nyulas ajándékokat a családtagoknak.

Kreatív játékok gyerekekkel

Gyertyák, szappanok, figurák készítése, varrás és sok más szórakoztató foglalkozás gyerekekkel.

 

Szappankészítés gyerekekkel

A közös kézműveskedés öröme lehet például a közös szappankészítés. Hogyan készítsünk szappant a gyerekekkel házilag?

Mi kerüljön a mikuláscsomagba?

Szeretnél még valamit a mikuláscsomagba, de már nincs ötleted?

Mi megpróbálunk segíteni.

Gyémántfestés - Diamond painting

Mi az a diamond painting? Blogunkból megismerheted a gyémántfestés alapjait.

2019.09.27 10:44
Naplóírás gyerekeknek

A naplóírás és hatása a gyermekekre

2019.09.27 08:57

Mi az a FruJo? Ismerd meg a Viszkok Fruzsi által tervezett határidőnaplókat!

 

A Lizzy Card minden évben hatalmas választékot kínál határidőnaplokból és zsebnaptárakból.

Mi segítünk kiigazodni a különböző típusok között.

 

Mi az a Filofax? Mi a különbség a Pocket és a Personal méret között?

A Filofax története, típusai és a lehetséges kiegészítők.

 

Hogyan vezessük hatékonyan a határidőnaplónkat, hogy az a lehető legnagyobb segítség legyen a hétköznapokban?

Kreatív ötletek habgyurmával

Húsvéti tojásdíszek készítése habgyurma segítségével.

 

2018.11.12 19:35

Hogyan készítsünk adventi naptárat és mit rakjunk bele?

Cikkünkben rengeteg ötletet és letölthető sablont találsz.

 

 

Készíthetsz dekorációkat papírből, filcből, stb.

Tedd flitterekkel még ragyogóbbá az alkotásod!

2013.11.23 15:34

Van pár felesleges jégkrémes fa pálcikád?

Készíts képkeretet!

 

Gondolnád, hogy krepp papírból is készíthető cuki karácsonyfa?

 

Mire jó a selyempapír?

Például gyönyörű dekorációkat készíthetünk.

 

A filclapok nagyon kellemes tapintású és meleg hatású alapanyagok.

Készítsd karácsonyi díszeket filc alapanyagból!

 

Karácsonyi dekorációk, alkotások a legkülönbözőbb alapanyagokból.

 

A szobádba is szeretnél egy hóembert?

Vegyél elő papírt, filcet vagy egyéb kreatív alapanyagokat és kezdj neki.

 

Készíts szebbnél-szebb hópelyheket papírból, gyöngyökből.

2014.01.12 19:35

 

Téli kreatív ötletek papír, vasalható gyöngy vagy kesztyű felhasználásával.

 

A gyerekek imádnak gyurmázni és általában nagyon kreatívak. De ha mégis kellene egy kis inspiráció, akkor nézd meg blogunkat.

 

Ha sok gombod van otthon és nem tudod mit kezdj vele, mutatunk pár remek ötletet.

2015.03.01 19:59

 

Otthon elkészíthető, látványos, tavaszi dekorációk.

 

Rengeteg szivecskés és virágos kreatív ötlet anyák napjára

 

Nyár van és fúj a szél?

Itt az ideje, hogy szélforgót, szélkereket készítsetek.

2014.09.22 17:07

 

A 2014-es év nagy slágere volt a gumigyűrű.

Blogunkban rengeteg fűzési technika található.

 

Van pár gumigyűrűd?

Készíts karácsonyi formákat.

 

Mi az a Pixel Hobby?

Milyen fajtái vannak és hogyan kell összeállítani a Pixel Hobby képeket?

Hasznos leírás képekkel.

 

Néhány kreatív ötlet anyák napjára...

2015.07.17 09:37

 

Megosztjuk veletek a Crayola TV kreatív videóit, melyben sok hasznos ötlet, trükk látható.

 

A gyerekek imádják a lufi figurákat.

Összegyűjtöttünk pár videót a leggyakoribb figurák elkészítéséhez. Ne félj, egy kis gyakorlással neked is menni fog!

 

Gyűjtöttél egy rakás gesztenyét, de nem tudod, hogy mit kezdj vele?

Segítünk!

Visszaszámláló karácsonyig

Hány nap van még karácsonyig?

Készíts visszaszámlálót!

2017.02.02 08:43
Valentin nap

Kreatív ajándékot szeretnél készíteni Valentin napra?

Vagy csak valamilyen szíves cukiságot keresel? Jó helyen jársz...

 

 

A csillámtetoválások mindig népszerűek a gyerekek körében.

Készíthetünk tetkót szülinapra, buliba vagy csak úgy.

 

A5, A4, B5, B4. Van, aki egyből tudja, hogy melyik méret mit jelent, de van, akinek segítség kell.

Összeszedtük a leggyakoribb papír- és borítékméreteket.

2014.10.06 22:42

Osztályfőnöki órán csak úgy röpködnek a számok, hogy milyen füzetre van szükség: "2 db 14-32-es, 4 db 27-32-es". De akkor milyen?

Segítünk eligazodni :)

 

Mindent a Hennáról:

elkészítése, használata.

Hogyan válasszunk iskolatáskát?

Anatómiai vagy ergonómikus?

Mire figyeljünk az iskolatáska vásárlásakor?

 

2015.07.27 18:16

H, B, F....

Hogyan jelöljük a ceruza keménységét és hogyan készül a grafitceruza.

2015.09.02 10:15

 

Minden nap használjuk, de mindent tudunk róla?

Néhány érdekes és hasznos infót osztunk meg veletek.

2017.06.04 22:02
Fidget Spinner

Mindenki találkozott már a Fidget Spinnerrel.

De tudod, hogy valójában honnan jött és mire jó?

 

Milyen party cuccokat érdemes beszerezni, hogy jól sikerüljön a szülinapi buli?

2018.01.16 10:48
Unikornisok

Szereted az unikornisokat?

Tudod mi a különbség az unikornisok és a pegazusok között?